Nederlands
Deutsch
English

Welkom bij Airborne Museum 'Hartenstein'

Header 04 Header 05 Header 10 Header 11

Directeur Jan Hovers verlaat Airborne Museum
maandag 3 november 2014

Op 1 januari aanstaande vertrekt Jan Hovers bij het Airborne Museum waar hij exact vier jaar eerder als directeur in dienst trad. Per deze datum zal hij als nieuwe directeur beginnen bij het Zaans Museum in Zaandam.

Onder zijn leiding werd de organisatie van het museum verder geprofessionaliseerd. Het museum verbreedde zijn verhaal en doelgroep door o.a. de geschiedenis van de bevolking na de Slag om Arnhem een centralere plek te geven. Dit gebeurde onder meer door de ontwikkeling van het burgerparticipatieproject Airborne Memories, waarop de huidige succesvolle tentoonstelling ‘Van Huis en Haard – Airborne Memories’ over de burgerevacuatie van Arnhem en omgeving in 1944/1945 werd gebaseerd.

Begin dit jaar sloot het museum een samenwerkingsovereenkomst met de Arnhemse Eusebiuskerk in het kader van de ontwikkeling van een toeristische aanbodketen ‘Slag om Arnhem’. Op 17 september jl. opende in de Eusebiustoren de door het Airborne Museum ontwikkelde  expositie ‘Slag om Arnhem – 70 jaar onvoltooid verleden’. Tevens werd er een nauwere samenwerking met de Gemeente Arnhem aangegaan. Onlangs maakte de gemeente bekend dat er samen met het museum een nieuw Informatiecentrum naast de John Frostbrug gerealiseerd zal gaan worden.

In oktober bereikte het museum een nieuwe mijlpaal door voor het eerst in de 65 jaar van zijn bestaan meer dan 100.000 bezoekers te ontvangen. Een belangrijke reden daarvoor was de dynamische evenementenkalender van het museum en de speciaal voor families ontwikkelde speurtochten en (vakantie-)activiteiten. Evenementen als ‘De Verhalenstoel’ en ‘Het Weekend van het Oorlogsboek’ zijn inmiddels vaste onderdelen van de gevarieerde programmering.  Ook werd het educatieve aanbod voor het onderwijs de afgelopen jaren ingrijpend vernieuwd en uitgebreid.

Jan Hovers zegt over zijn vertrek: “Ik voel mij enorm verbonden met het Airborne Museum en heb hier met veel passie gewerkt. Ik heb echter ook weer veel zin in een nieuwe uitdaging; een kans die mij nu binnen het Zaans Museum geboden wordt.” Hovers zal tot eind van het jaar zijn werkzaamheden bij het museum afronden. Het bestuur van het museum zal op korte termijn de werving van een nieuwe directeur in gang zetten.

Nieuwe ZondagenBestel online tickets