Enthousiaste vrijwilligers voor museumshop gezocht
vrijdag 23 juni 2017

Vrijwilliger baliemedewerker Airborne Museum ‘Hartenstein’en Museumshop/VVV Oosterbeek

Het Airborne Museum ‘Hartenstein’ is hét museum over de Slag om Arnhem van september 1944, gehuisvest in de imposante 19e-eeuwse Villa Hartenstein (het voormalig hoofdkwartier van de Britten tijdens de slag). Het museum biedt 1700 m2 historie en beleving. In de in 2009 geheel vernieuwde presentatie komen verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen, als die van de burgers die doodsangst doorstonden. Het museum toont een grote collectie authentieke wapens, documenten, films en foto’s. In de met prijzen bekroonde Airborne Experience (900 m2) waan je je letterlijk midden in de strijd. In deze ondergrondse ruimte ervaar je op indringende wijze het verloop van de Slag om Arnhem.

Het museum zoekt meerdere vrijwillige baliemedewerkers (m/v)

Functieomschrijving
Je werkt samen met 1 of meer collega’s in een team van in totaal 30 vrijwilligers. Samen zijn jullie het visitekaartje van het museum en de VVV Oosterbeek en dragen jullie zorg voor een gastvrije en professionele ontvangst van bezoekers. Trefwoorden: entree- en winkelverkoop, bijhouden voorraad en zorgdragen voor een verzorgde winkel, VVV voorlichting en alle voorkomende balie- en kassawerkzaamheden.

Het museum is alleen op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.

Functie-eisen
Verzorgd uiterlijk en taalgebruik. Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, bij voorkeur ook Duits. Kennis van computers. We vragen een flexibele instelling waar het gaat om inzet op feest- en weekenddagen en een minimale inzet van 2 – 4 dagen per maand.

Je hebt interesse en een globale kennis van Operatie Market Garden en regionale toeristische wetenswaardigheden en bent bereid op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen omtrent de Slag om Arnhem en Oosterbeek en omgeving. Je hebt enig commercieel inzicht of retailervaring.

Wat bieden wij je
Werken als vrijwilliger bij het Airborne Museum betekent met een enthousiast team met een gedeelde interesse en/of passie aan de slag gaan. Je bent onderdeel van een grote groep vrijwilligers, verbonden aan het Airborne Museum.

Naast een vrijwilligersvergoeding bieden wij

• Training on the job
  • Representatieve polo, sweater, stropdas of zijden sjaal van het Airborne Museum
  • Ambassadeurspas van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem/Nijmegen (RBT KAN) waarmee je in de regio gratis of met korting andere musea/attracties kunt bezoeken