Film over het leven van Audrey Hepburn
dinsdag 30 juli 2013

Wist u dat Audrey Hepburn in Arnhem heeft gewoond tijdens de Slag om Arnhem? Een periode die haar heeft gevormd en belangrijk was voor de keuze om zich in te zetten voor Unicef in haar volwassen leven. Een Japanse filmploeg maakt een documentaire over haar leven en het museum is benaderd om bij te dragen om deze periode in filmbeelden te vangen. Zo vertelt Robert Voskuil, bestuurslid Vrienden van het Airborne Museum, op woensdag 24 juli het verhaal over de ‘Bridge too Far’ bij het Informatiecentrum in Arnhem.

Audrey Hepburn is geboren in 1929. Ooggetuige Thea Bouhuijs was tijdens de Slag om Arnhem bijna even oud als zij. Thea vertelde op vrijdagmorgen 26 juli in het museum aan een groep kinderen hoe zij dit heeft ervaren. Met behulp van foto’s en haar dagboek krijgen de kinderen én de Japanse filmploeg een goed beeld van de heftige tijd die Thea samen met haar familie heeft doorgemaakt. De documentaire komt in november 2013 uit. We zijn benieuwd naar het resultaat!