Grote schenking
dinsdag 17 december 2013

Het Airborne Museum verzamelt authentieke objecten die gerelateerd zijn aan de Slag om Arnhem. Aan de hand van onze collectie kunnen we, ook voor toekomstige generaties, op een invoelbare wijze de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, en dan met name die van Operatie Market Garden en de Slag om Arnhem, blijven vertellen. Dat is belangrijk zodat mensen zich realiseren dat er hier voor de vrijheid van Nederland onbaatzuchtig gevochten is en de allerhoogste prijs is betaald.

Onlangs is er weer een prachtige schenking binnengekomen die bestond uit uniformen, webbing uitrusting, een drop container CLE Mk III, parachutes, diverse soorten munitiekisten, helmen, emblemen, bajonetten, telefoonsets, radiosets en veel kleine voorwerpen en boeken die betrekking hebben op de Slag om Arnhem. Het museum is zeer dankbaar voor elke schenking of nalatenschap, hoe groot of klein ook. Naast militaire objecten heeft het museum ook bijzondere belangstelling voor gebruiksvoorwerpen die te maken hebben met het dagelijks leven van burgers tijdens of vlak na de Slag om Arnhem. Zo kunnen we er voor zorgen dat de geschiedenis zo volledig mogelijk wordt verteld en dat objecten onder goede museale condities worden bewaard voor toekomstige generaties.