Museum lanceert Hartenstein Rouge & Blanc
dinsdag 15 december 2015

Het museum lanceert twee nieuwe wijnen: de Hartenstein Rouge en de Hartenstein Blanc.

Historie van villa Hartenstein
Villa Hartenstein heeft een rijke historie. In de oorlog had generaal Urquhart daar zijn hoofdkwartier, daarvoor was het een hotel en oorspronkelijk is het een van de vele Buitenplaatsen geweest, die Oosterbeek rijk was. Op dit moment is Hartenstein nog de enige overgebleven Buitenplaats in Oosterbeek, die ook nog toegankelijk is voor publiek. In de nabije toekomst wil het museum het verhaal van villa Hartenstein en het daaromheen liggende park in een bredere context plaatsen en de nadruk leggen op de hele geschiedenis van Hartenstein. Ook de binnenkant van de prachtige villa zal in ere worden hersteld met oog voor alle details. Lees meer over de geschiedenis van Villa Hartenstein en de toekomstige plannen in het artikel van Jet Kooderings in de Hoog en Laag van 16 december.

Wijn
Een product dat past bij de historie van de villa is wijn. Na een uitgebreide selectie, waaraan ook burgemeester Jean-Paul Gebben van de gemeente Renkum heeft deelgenomen, zijn twee wijnen uitgekozen; een Sauvignon Blanc en een Cabernet Sauvignon/Merlot. Op het wijnetiket staat een mooie schets van de buitenplaats Hartenstein. Deze wijnen zijn te koop voor €9,95 in de museumwinkel. Er is een mooie cadeauverpakking verkrijgbaar en bij de wijn ontvang je een uitgebreide wijnbeschrijving.

Wijnproeverij
Benieuwd naar de wijn? Bezoek dan op 22 december tussen 15:00 en 17:00 uur het museum. In combinatie met een entreeticket kun je gratis een glaasje Hartenstein Rouge of Hartenstein Blanc proeven.