Nieuwsgierige kinderen gezocht!
maandag 25 juli 2016

De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start!
De vijf grootste musea uit Arnhem en Oosterbeek geven voor de vijfde keer een collegereeks voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Dit keer gaat het over de depots, oftewel de bewaarplekken/kluizen van musea. Wat wordt wel en wat wordt niet bewaard in deze depots? En hoe zorg je ervoor dat depotstukken over honderden jaren nog steeds in goede staat verkeren zodat kinderen het dan nog steeds kunnen bekijken? Op deze en heel veel andere vragen wordt in deze collegereeks antwoord gegeven. Het Airborne Museum ‘Hartenstein’ trapt af met het eerste college op zondag 11 september.

Experts
De colleges worden georganiseerd door Museum Arnhem, Museum Bronbeek, het Nederlands Watermuseum, het Nederlands Openluchtmuseum en het Airborne Museum ‘Hartenstein’. In ieder museum wordt een college gegeven door een expert van het museum. Dit zijn mensen die waanzinnig veel weten over het onderwerp. Kinderen kunnen de experts dan ook het hemd van het lijf vragen. De colleges zijn heel interactief en bevatten vaak ook opdrachten waarmee de kinderen zelfstandig aan de slag gaan.

MuseumJeugdUniversiteit diploma
Bij de eerste lezing ontvangen kinderen een collegekaart, die telkens afgestempeld wordt. Aan het einde van de reeks is een officiële diploma-uitreiking!

Waar en wanneer zijn de colleges?

Airborne Museum ‘Hartenstein’-  11 september 2016
Rust Roest? Leer en ervaar hoe en waarom dit museum spullen bewaart.

Nederlands Openluchtmuseum – 9 oktober 2016
Komt mijn telefoon ook in het museum? Gebruiken wij nu ook dingen die ze over 100 jaar gek zullen vinden?

Nederlands Watermuseum – 13 november 2016
Wat(zit)er (in de) toren? Ontdek werkelijk alles over watertorens.

Museum Bronbeek – 11 december 2016
Waarom zou je opgezette dieren verzamelen? De raarste en meest bijzonder objecten komen te voorschijn.

Museum Arnhem – 8  januari 2017
Waar zou je een schilderij op zijn kop hangen? Onderzoek verschillende schilderijen en leer hoe je zelf verf kunt mengen zoals schilders dat vroeger deden.

Alle colleges zijn van 11.15 tot 12.45 uur.

Aanmelden
Kinderen die meer willen weten dan hun meester of juf schrijven zich nu in voor deze nieuwe collegereeks. Dat kan via www.museumjeugduniversiteit.nl. Op deze website vind je nog veel meer informatie. De kosten voor de collegekaart zijn € 25. Je betaalt voor de hele reeks bij je eerste college bij het Airborne Museum ‘Hartenstein’.

Bron: Museum Bronbeek