Piet van Leeuwen overleden
maandag 15 december 2014

Vorige week bereikte ons het droeve nieuws dat Piet van Leeuwen op 86-jarige leeftijd is overleden. Piet heeft zich decennia lang met enorme passie in Arnhem ingezet om de herinnering aan de Slag om Arnhem levend te houden. Zo was hij de grondlegger van het Informatiecentrum 'Slag om Arnhem' naast de John Frostbrug, dat deel uitmaakt van het Airborne Museum.

Tevens nam hij in 1994 het initiatief tot een gedenkplek op de hoek van de Oranjewachtstraat en de Rijnkade dat later door de gemeente omgedoopt werd tot Jacob Groenewoudplantsoen.
Het Airborne Museum heeft altijd veel bewondering gehad voor zijn onvermoeibare inzet voor het levend houden van dit belangrijke onderdeel van de geschiedenis. We zullen hem missen en wensen zijn familie veel sterkte met dit verlies.