Tentoonstelling 'Going Home. Jozef and Emilia' officieel geopend!
vrijdag 3 juni 2016

Op 2 juni werd in het bijzijn van de hoofdrolspeler Jozef Wojciechowski, de 93-jarige Poolse veteraan van de Slag om Arnhem, de tentoonstelling 'Going Home. Jozef and Emilia' geopend. Ook de speeches van burgemeester Bloemen, de Poolse ambassadeur Borkowski en auteur Guensberg van o.a. de roman Poolse tranen, maakten de middag speciaal.

Alle genodigden brachten met een glaasje Grupnik, het favoriete Poolse drankje van Jozef, een toost uit op Jozef en Emilia.

Persoonlijk ooggetuige verhaal van een bijzondere levensreis

Het persoonlijke verhaal van Jozef en zijn inmiddels overleden vrouw Emilia symboliseert het Poolse leed tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jozefs verhaal maakt de abstracte geschiedenis van Polen concreet en invoelbaar.

De tentoonstelling 'Going Home. Jozef and Emilia' is tot en met 31 december 2016 te zien in het Airborne Museum.