Het Zomers Programma 2014
maandag 16 juni 2014

Deze zomer biedt het Airborne Museum een gevarieerd zomerprogramma voor jong en oud in en om het museum. Gedurende de hele zomervakantieperiode van 5 juli tot 31 augustus staan ooggetuigenverhalen, wandelingen, kinderworkshops en familieroutes op het programma. Reserveren is voor de meeste activiteiten niet nodig en iedereen is welkom.

Verhalen van ooggetuigen – de Verhalenstoel

Ooggetuigen van de Slag om Arnhem maar ook de tweede en derde generatie vertellen hun verhaal over de Slag om Arnhem, de evacuatie, de terugkeer in de verlaten stad en de overlevering van dit verhaal. Kom luisteren naar deze persoonlijke en ontroerende verhalen.. Wat gebeurde er met de kat van Jan? Wat betekende de strookjes die Thea uit de lucht zag vallen? En wat gebeurde er met het buurjongetje van kleine Jopie?

Perimeterwandeling ‘Slag om Arnhem’

De zuidelijke perimeterwandeling voert u onder leiding van een ervaren gids door Park Hartenstein en een deel van de Hemelse Berg, waar de sporen van de Slag om Arnhem nog steeds te zien zijn. De prachtige omgeving staat in schril contrast met het verleden, maar maakt deze wandeling wel tot een unieke ervaring. Ook een bezoek aan de oude kerk is inbegrepen.

Witte vlaggen museum en tuin route

Doe een combinatiebezoek en loop of fiets de Witte vlaggenroute van het Airborne Museum Hartenstein naar de prachtige  tuin de Lage Oorsprong of andersom. Onderweg vindt men bijzondere landschapselementen die het oorlogsverleden van dit gebied verraden. Een activiteit voor het hele gezin. De wandeling duurt ongeveer 25 minuten of is 10 minuten op de fiets.

Lees het hele programma op de speciale pagina