Oktober: Maand van de Geschiedenis
dinsdag 1 oktober 2013 tot donderdag 31 oktober 2013

De Maand van de Geschiedenis is een jaarlijks terugkerend evenement waar musea en andere culturele instellingen activiteiten rond een wisselend thema organiseren. In het jaar van de troonwisseling is dat thema natuurlijk ‘Vorst & Volk’. Het Airborne Museum organiseert drie verschillende programma’s met een koninklijk tintje voor jong & oud en voor elke portemonnee! De activiteiten zijn allemaal zonder meerprijs te doen en bezoekers hoeven zich niet vooraf aan te melden. Wat is er allemaal te doen?

1. De koningsroute - gedurende de hele maand oktober te doen

2. De kroontjestocht voor kinderen - verkrijgbaar tijdens de herfstvakantie

3.  Voor slechts €1,00 p.p. naar het museum op  Gelderse Museumdag19 oktober

Koninklijke route gedurende de hele maand oktober

Deze speciaal ontworpen hand-out is gratis verkrijgbaar bij de balie. De koninklijke route leidt de bezoekers langs vorstelijke objecten, onderscheidingen, gebruiksvoorwerpen en verwijzingen naar gebeurtenissen. Benieuwd naar de relatie tussen het Airborne Museum en het koningshuis? Kom dan in oktober naar het museum en ontdek het zelf.

Kroontjestocht tijdens de herfstvakantie van 12 t/m 27 oktober

Aan de jonge bezoekers is zoals gewoonlijk ook gedacht. Tijdens de herfstvakantie is er een speciale kinder-editie van de koningsroute de ‘kroontjestocht’.  De kinderen krijgen vorstelijke kijkopdrachten mee waardoor ze nóg meer ontdekken in het museum. Zo leren ze bijvoorbeeld dat een dier ook een koninklijke onderscheiding kan krijgen. Zelfs geschiedenisdetectives Tom en Katja zijn onderdeel van de kroontjestocht met een leuke nieuwe app die in het teken staat van Vorst en Volk, dus neem je smartphone mee!

Voor €1,- naar het museum tijdens Gelderse Museumdag op 19 oktober

Aan ieder budget is gedacht. Op zaterdag 19 oktober kan iedereen het museum bezoeken voor slechts €1,00 p.p. En alsof dat niet genoeg is organiseert het museum ook nog een muzikaal programma. De heren van Song Kitchen nemen de bezoekers mee terug in de tijd. Geïnspireerd op koninklijke liedteksten uit het Geuzenliedboek (1940-1945) maken zij muziek op verschillende momenten tussen 14.00u en 16.00u in de Hall of Fame van het museum. Song Kitchen is een trio dat instant liedjes maakt. Bezoekers kunnen zelf een tekst inleveren die te maken heeft met de oorlogstijd waar zij ter plekke een lied van improviseren. Iedereen is van harte welkom om dit unieke evenement bij te wonen!