Vaksymposium Musea en herinneringscentra 40-45
dinsdag 31 maart 2015

Relevantie voor de toekomst

De Nederlandse musea en herinneringscentra over de Tweede Wereldoorlog bezinnen zich op de vraag hoe de maatschappelijke functie van deze instellingen zich de komende jaren zal ontwikkelen. De belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog blijkt vooralsnog onverminderd groot. Jaarlijks bereiken de musea en herinneringscentra meer bezoekers. Maar het aantal ooggetuigen neemt snel af. Nieuwe generaties hebben steeds minder voorkennis en leven in een digitale wereld.

Kunnen de musea en herinneringscentra betekenis houden? En op welke manier zouden de instellingen de komende decennia vorm kunnen geven aan hun rol en functie?

De Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45 wil tijdens het symposium de toekomst van de sector nader verkennen en idee├źn daarover delen. Sprekers van binnen en buiten de sector gaan hierover in gesprek onder leiding van dagvoorzitter Clairy Polak.

Vaksymposium
31 maart 2015