Voorjaarsvakantie in het Airborne Museum
dinsdag 13 januari 2015

De Kinderverhalenstoel

Op zaterdag 21 en zondag 22 februari 2015 om 13:30 uur is er een bijzondere editie van de Verhalenstoel in het museum: speciaal voor kinderen is er de Kinderverhalenstoel. Ooggetuigen die als kind de Slag om Arnhem hebben meegemaakt vertellen hun verhaal. Hoe was het om als kind in oorlogstijd te leven? Wat betekent het om te moeten evacueren? En wat zou je meenemen als je huis en haard moet verlaten? Kinderen worden opgeroepen hun meest dierbare voorwerp, dat wat ze mee zouden nemen bij een plotseling vertrek, mee te nemen naar het museum. Dit wordt getoond aan de andere kinderen en de verteller, het kind van toen. Uiteraard is er na het verhaal ook gelegenheid om vragen te stellen aan de verhalenvertellers.

War Child workshop: oorlogskinderen van toen en nu

Op woensdag 18 en woensdag 25 februari om 13:30 uur organiseert het Airborne Museum in samenwerking met War Child een workshop voor kinderen. Maak kennis met War Child en kom meer te weten over de invloed van oorlog en vrede op het leven van kinderen. Luister en kijk naar de persoonlijk verhalen van oorlogskinderen. Daarna is er een workshop die War Child ook met kinderen in oorlogsgebieden uitvoert.

Na afloop van de workshops gaan deelnemers zelf aan de slag met een koffertje en stickers in de tijdelijke tentoonstelling ‘Van Huis en Haard – Airborne Memories’. Hier volgen ze het evacuatie verhaal van Henk en Jopy en maken de strip van deze verhalen compleet. Wat moest Jopy achterlaten in de kelder en hoe nam Henk zijn poes mee? Gluur zelf in het keldertje en voel hoe je slaapt op een strobaal. Ontdek wat de 13-jarige Henk en 11-jarige Jopy onderweg allemaal beleefden, waar ze uiteindelijk terecht kwamen en hoe het was om na maanden weer thuis te komen.

Wanneer, waar en voor wie?

Op zaterdag 21 februari en zondag 22 februari van 13:30 tot 14:30 uur kunnen kinderen tussen de 6 en 14 jaar aanschuiven bij de Kinderverhalenstoel in de Hall of Fame. De War Child workshops vinden plaats op woensdag 18 februari en woensdag 25 februari van 13:30 tot 14:30 uur in de educatieve ruimte van het museum. Na afloop van beide workshops volgend kinderen met hun ouders het kinderverhalenspoor in de tentoonstelling ‘van Huis en haard’. De workshops zijn geschikt voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar en natuurlijk zijn ook ouders, opa’s en oma’s en anderen van harte welkom.

In de voorjaarsvakantie van 14 februari  t/m 1 maart ontvangt elk tweede kind een gratis entree! Inschrijven voor de activiteiten en workshops is niet nodig en er geldt geen meerprijs.