Wat is er te doen?
vrijdag 18 april 2014 tot zaterdag 31 mei 2014

April

Vanaf Vrijdag 25 april opent de tentoonstelling ‘Van Huis en Haard – Airborne Memories’ zijn deuren. Centraal staat het ingrijpende verhaal van burgers die aan de vooravond van de Hongerwinter huis en haard in Anrhem en omgeving moesten verlaten. Vaak met niet meer dan een koffer met kleren trokken zij noord- en westwaarts op zoek naar een plek om de strenge winter door te komen. De vluchtelingen konden pas na maanden terugkeren en troffen in de meeste gevallen geplunderde of verwoeste huizen aan. Volg het lint en ontdek aan de hand van dagboeken, fotoalbums, interviews en andere persoonlijke objecten hoe onze drie ooggetuigen deze evacuatie hebben beleefd. Lees meer over deze tentoonstelling.

Zaterdag 26 april is Koningsdag maar het museum is gewoon open! Volg de Kroontjesroute en vind de koninklijke objecten in het Airborne Museum.

Mei

In de hele Meivakantie (26 april t/m 5 mei) kunnen kinderen op pad op het Kinderverhalenspoor. Meer informatie volgt.

Op 4 & 5 mei is iedereen welkom in de Hall of Fame bij “Airborne Memories – De Verhalenstoel”. Ooggetuigen uit de oorlog vertellen over hun belevenissen van toen. Wat gebeurde er zeventig jaar geleden rond Oosterbeek en Arnhem? Hoor het van de mensen die er zelf bij waren. De lezingen zijn gratis toegankelijk voor bezoekers van het museum. Vanaf 6 jaar.